Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Savanyúságok

Gyors csalamádé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g káposzta 100 g sárgarépa 100 g lila hagyma 200 g kígyóuborka 100 g paprika 100 ml ecet 100 g cukor vagy xilit 20 g tartósító keverék uborkára (kémiai adalék nélküli) Elkészítése: A friss zöldségeket legyaluljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ecetet és az átszitált tartósító keveréket. Alaposan összekeverjük és többször meggyúrjuk, hogy minél több […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g káposzta
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g lila hagyma
  • 200 g kígyóuborka
  • 100 g paprika
  • 100 ml ecet
  • 100 g cukor vagy xilit
  • 20 g tartósító keverék uborkára (kémiai adalék nélküli)


Elkészítése:

A friss zöldségeket legyaluljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ecetet és az átszitált tartósító keveréket. Alaposan összekeverjük és többször meggyúrjuk, hogy minél több levet eresszen. Azonnal fogyasztható vagy hűtőben tárolható.

[box style=”info”] 10 kg vegyes zöldséghez 1 l ecet, 1 kg cukor és 200 g tartósító keverék kell. A vegyes zöldség összetétele bármilyen lehet ízlésünk és alapanyagaink szerint. Ha minden zöldséget legyalultunk és lereszeltünk, mérjük le a súlyát és az szerint adjunk hozzá ecetet, cukrot (xilitet) és átszitált tartósító keveréket.

Ha tehát 3,6 kg vegyes zöldségünk van, 360 g cukrot, 360 ml ecetet és 72 g tartósító keveréket használunk fel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is