Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokis sütik

Sütemény receptek

Csokoládés márvány kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Egy 24 cm-es gyümölcskenyér formához: 23 dkg vaj/margarin 23 dkg porcukor 4 tojás 28 dkg liszt 0,5 tk vanília esszencia 1 tk sütőpor 2 csapott ek kakaópor 2 ek tej csipet só Csokoládé bevonat (ganache): 1,5 dl habtejszín 15 dkg jó minőségű csokoládé Elkészítése: A formát kivajazzuk és enyhén kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük 170 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
anikò varga
Beküldte: 2014.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

Egy 24 cm-es gyümölcskenyér formához:

  • 23 dkg vaj/margarin
  • 23 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 28 dkg liszt
  • 0,5 tk vanília esszencia
  • 1 tk sütőpor
  • 2 csapott ek kakaópor
  • 2 ek tej
  • csipet só

Csokoládé bevonat (ganache):

  • 1,5 dl habtejszín
  • 15 dkg jó minőségű csokoládé


Elkészítése:

A formát kivajazzuk és enyhén kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A vajat és porcukrot krémesre keverjük, majd a tojásokat és vaníliát hozzáadva tovább keverjük kézi mixerrel. A száraz alapanyagokat összeszitáljuk a kakaópor kivételével, és apránként a vajas masszához forgatjuk, amíg csomómentes nem lesz. Kevés langyos tejjel lágyítsunk a tészta állagán, ha szükséges.

A massza kb felét egy másik tálkába szedjük, amit 1 ek forró víz és kakaópor keverékével színezünk meg.

A kétféle masszát felváltva vagy fele-fele arányban, kedvünk szerint rétegezve a formába kanalazzuk.

Előmelegített, forró sütőben 50-60 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!) A megsült süteményt a formában hagyva “fejre állítjuk” és így hagyjuk langyosra hűlni. A formából kivéve rácson hűtjük ki teljesen.

Kis edényben a habtejszínt felforraljuk és tűzről levéve beletördeljük a csokoládét. Addig keverjük amíg elolvadnak a csokikockák és szép sima, fényes mázat nem kapunk. Ezzel leöntjük márványos kenyérkénket és dermedésig hűvös helyen tároljuk.

Díszítésként csokoládé reszeléket, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöt, csokis mazsolát is használhatunk. Recés élű késsel gyönyörűen szelhető, nem túl édes, tömör-testes uzsonnasütemény.

Gyerkőceim baracklekvárt kanalaztak mellé, “így az igazi” kijelentéssel.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is