Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Hajtogatott zöldfűszeres pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 tk cukor 2,5 dl tej 3 tk só 1 tojás sárgája 10 dkg margarin Hajtogatáshoz: 10 dkg margarin 10 dkg zöldfűszeres sajtkrém (1 tubus) 1 tk morzsolt petrezselyemlevél Tetejére: 1 tojás sárgája 5 dkg sajt Elkészítése: A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.02.11.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 tk só
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg margarin

Hajtogatáshoz:

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg zöldfűszeres sajtkrém (1 tubus)
  • 1 tk morzsolt petrezselyemlevél

Tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg sajt


Elkészítése:

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Hozzáadjuk a petrezselyemlevelet (én saját szárításút használtam, amit átszitáltam, hogy ne maradjanak benne nagy darabok).

Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a fűszeres krémet.

A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk. Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.

Elnyújtjuk kb kétujjnyi vastagra, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb. Kb 30 percet még kelesztjük. Lekenjük egy tojás sárgájával és megszórjuk kevés reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
[box style=”info”]28 pogácsa lett ebből az adagból, ami a gyöngybab leves mellé készült.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is