Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Gyors ételek receptjei

Túróval töltött zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 9 zsemle A töltelékhez: 1/2 kg túró 2 tojás 1 cs vaníliás cukor 10 dkg porcukor a zsemlék belseje 10 dkg mazsola 1 citrom reszelt héja A zsemlék locsolásához: 1/2 liter tej 1 cs vaníliás cukor 5 dkg cukor Elkészítése: A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a belsejét. Egy tepsit sütőpapírral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.02.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 9 zsemle

A töltelékhez:

  • 1/2 kg túró
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • a zsemlék belseje
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja

A zsemlék locsolásához:

  • 1/2 liter tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor


Elkészítése:

A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a belsejét.

Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert tejbe mártjuk, majd a sütőpapírra sorakoztatjuk.

A túrót a cukrokkal, tojásokkal elkeverjük ,majd a zsemlék belsejét a tejjel összekeverjük és ezt is hozzáadjuk, a mazsolát is, reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A zsemléket megtöltjük, a tejbe mártott tetejét rátesszük és 180 fokos sütőben megsütjük. A sütés vége felé a zsemléket kétszer meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel. Sütés végére a zsemlék “kalapja” felemelkedik.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is