Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 púpos ek tyúkzsír
- 2 közepes paradicsom
- 2 kisebb fehér paprika
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 ek házi darált pirospaprika
- 1 tk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Az alaposan megtisztított húst kockára vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
Minden zöldséget jól megtisztítunk, majd a paradicsomot nagyobb darabokra, a paprikát apró kockára, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a csirkét hozzáadva fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsomot (a héját érdemes eltávolítani), a paprikát, a darált paprikát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha még sok víz maradna rajta, a fedőt levéve hagyjuk azt elfőni.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.


