Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg burgonya 15 dkg szalonna 2 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 60 dkg sertéscomb kevés Piros Arany 3 ek ketchup csipet só csipet bors Elkészítése: Mikróban 2-3 perc alatt kisütöm a szalonna zsírját. A szalonnazsírt egy lábasba öntöm és félig megpirítom benne a hagymát. Amikor kezd aranyszínű lenni, beleteszem a lereszelt vagy összezúzott […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
cszsuzsa
Beküldte: 2014.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 15 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg sertéscomb
  • kevés Piros Arany
  • 3 ek ketchup
  • csipet só
  • csipet bors


Elkészítése:

Mikróban 2-3 perc alatt kisütöm a szalonna zsírját.

A szalonnazsírt egy lábasba öntöm és félig megpirítom benne a hagymát. Amikor kezd aranyszínű lenni, beleteszem a lereszelt vagy összezúzott fokhagymát. Beleteszem a csíkokra vágott húst, majd sózom, borsozom. Folyamatosan kevergetve 4-5 percig pirítom.

Ezután teszek bele 1 evőkanál Piros aranyat és 3 evőkanálnyi ketchupot. Jól összekeverem és fedő alatt puhára párolom.
Csak nagyon kevés vizet kell alá önteni. Főzés közben, gyakran megkeverem. A végére a fölösleges vizet el kell párolni.

Ha kész, összekeverem a bő olajban, frissen sült burgonyával és tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
cszsuzsa
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is