Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Dubarry csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 fej karfiol 1 kg csirkemell filé 3 db lilahagyma 10 dkg fekete erdei sonka 5 dkg kolbász karika 15 dkg füstölt sajt 0,5 liter tej 5 dkg vaj 2 ek liszt 1 csomag petrezselyem só, bors Elkészítése: A karfiolt sós vízben előfőzzük. A húst felszeleteljük, sóval borssal fűszerezzük lisztben megforgatjuk, majd hirtelen kevés olajon […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2014.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 kg csirkemell filé
  • 3 db lilahagyma
  • 10 dkg fekete erdei sonka
  • 5 dkg kolbász karika
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 0,5 liter tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 1 csomag petrezselyem
  • só, bors


Elkészítése:

A karfiolt sós vízben előfőzzük. A húst felszeleteljük, sóval borssal fűszerezzük lisztben megforgatjuk, majd hirtelen kevés olajon elősütjük.

Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd belehelyezzük a hús szeleteket. A húsra ráfektetjük a sonka szeleteket, a kolbászkarikákat, a felszeletelt hagymát, és az előfőzött karfiolt . A tetejét meghintjük a reszelt sajttal.

A vajat megolvasztjuk rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük.  Ráöntjük a tepsiben lévő húsra, majd lefedve 200 °C-on kb 60 perc alatt pirosra sütjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is