Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg darált török mogyoró 10 dkg olvasztott vaj 10 dkg cukor 5 dkg liszt 1 narancs reszelt héja és felének a leve díszítésnek tejszínhab vagy olvasztott csokoládé Elkészítése: A hozzávalókból, sima krémes masszát kavarunk, amit fél órára hűtőbe teszünk. Nem fog megszilárdulni, sűrű krémszerű állaga lesz. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és nagy […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2014.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált török mogyoró
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 narancs reszelt héja és felének a leve
  • díszítésnek tejszínhab vagy olvasztott csokoládé


Elkészítése:

A hozzávalókból, sima krémes masszát kavarunk, amit fél órára hűtőbe teszünk. Nem fog megszilárdulni, sűrű krémszerű állaga lesz.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és nagy tepsikre sütésálló papírt helyezünk. Egy teáskanál segítségével kb 5-6 cm-es köröket maszatolunk vékonyan a sütőpapírra. Előmelegített sütőben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Ennél a résznél varázslatos az illatorgia. Vigyázzunk! Nagyon könnyen megég és akkor képtelenség lesz papírostól feltekerni! Kárba vész a munkánk!

A sütőből kivéve várunk egy keveset és határozott mozdulatokkal, kezünket nem megégetve közben, rolóvá tekerjük a papírt az illatozó korongokkal együtt. Így megadva a jellegzetes formát mogyorós chipseknek. Amikor kihűlt, óvatosan, a papírt letekerve leszedegetjük a csinos kis billegő chipseket. Igazából azért nem írtam pontos darab számot, mert az első sütőpléh termése, gyakorlatilag a pocakomba landolt, ugyanis túl sütöttem és iszonyat mód összetörtek.
Kb azért 40 db körül számolhattok a végeredménnyel.

Falatozás előtt közvetlen, tejszínhab csíkot nyomtunk a közepükre és apró mogyoró darabkákkal szórtuk. Olvasztott csokoládéba mártogatva is nagyon finom! Fantáziádra bízva a tálalás 🙂

Amennyiben a vendégeidnek elkészíted tuti favorit leszel “ropogós finomság” ügyileg!
Kötényeket felkötni! Ügyeskedjetek!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is