Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy pohár tejföl (370 g) 1 tejfölös pohár nyers rizs 30 dkg füstölt szalonna 50-60 dkg hús (csirkemell vagy sertés lapocka) 1 tejfölös pohár víz ételízesítő ízlés szerint Elkészítése: A tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szilvim75
Beküldte: 2014.03.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár tejföl (370 g)
  • 1 tejfölös pohár nyers rizs
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 50-60 dkg hús (csirkemell vagy sertés lapocka)
  • 1 tejfölös pohár víz
  • ételízesítő ízlés szerint


Elkészítése:

A tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük.

A húst vékony szeletekre vágjuk és a rizs tetejére fektetjük a szeleteket egy rétegben. A szalonnát kisujjnyi csíkokra vágjuk és kb 2 centinként rárakosgatjuk a hús tetejére.

Lefóliázzuk. Jól előmelegített sütőben (gázsütőben a legnagyobb fokozat) 1 óra alatt elkészítjük.
[box style=”info”]A húst nem szoktam megsózni, mert a szalonna elég sós.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Szilvim75
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is