Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 g élesztő 200 ml langyos víz 1 tk cukor 700 g sima liszt 50 ml olívaolaj 150 ml víz 1 tojás 1,5 ek só Tetejére: 100 ml olaj 4 gerezd fokhagyma Elkészítése: Elkészítjük a kovászt: a langyos vízben elkeverjük az élesztőt és a cukrot. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, olajat, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.03.11.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 g élesztő
  • 200 ml langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 700 g sima liszt
  • 50 ml olívaolaj
  • 150 ml víz
  • 1 tojás
  • 1,5 ek só

Tetejére:

  • 100 ml olaj
  • 4 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

Elkészítjük a kovászt: a langyos vízben elkeverjük az élesztőt és a cukrot.

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, olajat, a tojást és a kovászt. Dagasztógépben alaposan összekeverjük (ha túl lágy tésztát kapunk, adjunk hozzá még lisztet). Meleg helyen 30 percet kelesztjük, majd lisztezett deszkán kb 24-25 egyforma darabra vágjuk. A darabokat a kezünkkel kisodorjuk, majd olajozott tepsibe tesszük.

A zúzott fokhagymát elkeverjük az olajban, megsózzuk és ezzel megkenjük a rudakat. Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Amint kivesszük a sütőből, újra megkenjük a fokhagymás olajjal. Tartármártással, édes-csípős mártással kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is