Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 17 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 1/2 dl tej
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 4 kk só
- 1 mk cukor
- 1 tojás
- 10 dkg durvára reszelt sajt
A tetejére:
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 tojásfehérje
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sajt kivételével a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.
Kinyújtjuk téglalap alakúra és kétszer hajtogatjuk. A kinyújtott tésztát a fele durvára reszelt sajttal megszórjuk, a második hajtogatásnál a maradék sajttal szórjuk meg. A hajtogatást 20 percenként végezzük, konyharuhával letakarva pihentetjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. 2 cm vastagságúra sodorjuk a tésztát ,tojásfehérjével lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk, majd kiszaggatjuk és a tepsibe tesszük. Fél órát a tepsiben pihentetjük még.
180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.


