Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Tárkonyos raguleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A leveshez: 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa (petrezselyem gyökér) 3 közepes krumpli 1 húsos csirkemell csont (a nemesebb részeket nyugodtan használjuk fel másra) só bors tárkony 2 evőkanál liszt 4 evőkanál tejföl 2 karika citrom víz A húsgombóchoz: Húsgombóc recept Elkészítése: Tegyük fel a húsos csirkemell csontot főni egy lábosban. Enyhén sózzuk, borsozzuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
orkat
Beküldte: 2014.03.13.

Elkészítése

Hozzávalók:
A leveshez:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa (petrezselyem gyökér)
  • 3 közepes krumpli
  • 1 húsos csirkemell csont (a nemesebb részeket nyugodtan használjuk fel másra)
  • bors
  • tárkony
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 karika citrom
  • víz

A húsgombóchoz:


Elkészítése:

Tegyük fel a húsos csirkemell csontot főni egy lábosban. Enyhén sózzuk, borsozzuk, és tegyünk hozzá egy teáskanál tárkonyt is. Fedjük le, és forraljuk fel.

Közben pucoljuk meg és karikázzuk fel a répákat, kockázzuk fel a krumplit. Ha a víz felforrt, tegyük hozzá a répákat, és a 2 karika citromot, főzzük kb. 15 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott burgonyát is, és főzzük további 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

Eközben készítsük elő a húsgombócot a fenti link alapján. Amikor letelt a főzési idő, dúsítsuk a levest a gombócokkal, majd keverjük simára a tejfölt a liszttel, adjunk hozzá egy merőkanálnyi levest, és úgy keverjük a levesbe.

Így elkerülhetjük, hogy ‘pöttyös’ legyen. Forraljuk még 5 percig, kóstoljuk meg, és tegyünk hozzá egy teáskanál tárkonyt, illetve sózzuk, ha szükséges,majd fogyasszuk jó étvággyal!

[box style=”info”]Ha nincs ‘felesleges’ csirkemell csont, nyugodtan tegyünk a levesbe 2 leveskockát. Nem fog rontani a leves ízén.

Citromkarikák helyett használhatunk citromlevet is.(Ezt célszerű csak akkor beletenni, ha már majdnem teljesen készen van a leves. És feltétlenül kóstoljuk meg, nehogy túl savanyú legyen a végeredmény!)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
orkat
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is