Elkészítése
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd minden hozzávalót összekeverünk vele, és az egészet puha tésztává gyúrjuk. Ezután letakarva, vagy fóliába tekerve, pihentetjük.
Meghámozzuk és lereszeljük az almát. Kis pihentetés után a lereszelt almát kinyomkodjuk a leve miatt, majd összekeverjük a vaníliás cukorral, fahéjjal és dióval. Ha még sok a leve és laza a töltelék, akkor morzsát is lehet hozzákeverni.
A tésztát kivesszük a hűtőből és két cipóra osztjuk. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsi alját kivajazzuk és kimorzsázzuk. Belefektetjük a kinyújtott tésztalapot a tepsibe, rákanalazzuk a tölteléket, majd a másik tésztalapot a tetejére tesszük. Megkenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, már szeletelhető és tálalható.
Jó étvágyat!
