Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Ropogtatnivalók

Medvehagymás kenyérrudacskák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 kk só 1 kis csokor medvehagyma (kb 10 levél) 1 dl tej 1 dl víz 1 tk cukor 2 dkg élesztő 1 dl olaj Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk. A lisztet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.03.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 1 kis csokor medvehagyma (kb 10 levél)
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl olaj


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk.

A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, a medvehagymával, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a vizet. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát vékonyra elnyújtjuk, kb 0,5 cm vastag és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Rudakat sodrunk, amiket sütőpapíros tepsibe rakunk.

Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is