Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Fokhagymás tejben pácolt grillezett csirkemell friss salátával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kisebb csirkemell filé nagy csipet só nagy csipet bors 4 gerezd fokhagyma 1,5 dl tej 2 ek olaj Salátához: 6-7 nagy jégsaláta levél 1 kígyóuborka harmada 2 retek 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele 1 kisebb szál sárgarépa 1 szál újhagyma 5 szem koktélparadicsom Öntethez: 2 dl tejföl nagy csipet só csipet bors […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.03.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • nagy csipet só
  • nagy csipet bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek olaj

Salátához:

  • 6-7 nagy jégsaláta levél
  • 1 kígyóuborka harmada
  • 2 retek
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 5 szem koktélparadicsom

Öntethez:

  • 2 dl tejföl
  • nagy csipet só
  • csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

A húst alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk és bedörzsöljük vele, majd meghintjük sóval, borssal. Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.

Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet. Egy öntöttvas grill serpenyőt felforrósítunk 2 ek olajjal. A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük.

Amíg sülnek a húsok, minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát finomra reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a paprikát kockára, az újhagymát karikára vágjuk. A koktélparadicsomokat negyedeljük. A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.

A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.
[box style=”info”]Szabadtéri grillen is készíthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is