Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 nagyobb méretű tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek mustár
- 2-3 ek tejföl
- 1 mk só
- 1 kk pirospaprika
- 1 mk őrölt köménymag
- csipet őrölt bors
- csipet szerecsendió
- egy kisebb csokor metélőhagyma
- néhány petrezselyembóbita
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. Persze aki szereti, hagyhatja lágyra a sárgáját. Ha kihűltek, megpucoljuk őket.
Egy tálban vagy mélytányérban villával alaposan összetörjük, de le is lehet reszelni kis lyukú reszelőn. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, alaposan összekeverjük. Egy gerezd fokhagymát nagyon finomra vágunk, azt is belekeverjük.
Ízlés szerint ízesítjük.
Ez a változat a felsorolt fűszerekkel készült, de ha például zöldfűszereket használunk, egészen új ízvilágot kapunk.

