Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg liszt 18 dkg margarin 18 dkg kristálycukor 3 tojás 1 tk sütőpor 1 narancs reszelt héja kb 4 ek narancs likőr, ha nincs likőr az aroma is megfelel (én vérnarancs aromát használtam és abból egy negyed üvegcsényi került bele, persze növelhető az adag vagy narancs lével is kiegészíthető, esetleg pótolható a hiányzó […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2014.03.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • kb 4 ek narancs likőr, ha nincs likőr az aroma is megfelel (én vérnarancs aromát használtam és abból egy negyed üvegcsényi került bele, persze növelhető az adag vagy narancs lével is kiegészíthető, esetleg pótolható a hiányzó folyadék)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tej


Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint, a cukrot,
a tojásokat, a narancshéjat és a likőrt, aromát vagy narancs levet. Gépi habverővel simára keverjük, majd kikent, lisztezett őzgerincformába öntjük a massza felét.

Közben a csokoládét felolvasztjuk a tejben és anélkül, hogy forrna besűrítjük. A csokoládé nagyobb részét a tészta felére csorgatjuk, majd a tészta másik felével befedjük. A maradék csokit a tészta tetejére csorgatjuk és villával vagy késsel márványosítjuk.

Előmelegített sütőben, 175-180 C °-on, tűpróbáig sütjük (vigyázzunk, a csoki becsaphat, hisz az ráragadhat a tűre a próbán!).

Miután kivettük a sütőből, egy kevés hűlés után borítsuk tálcára és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalási javaslat: porcukorral bőségesen meghintve, bár anélkül is nagyon finom! 😉

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is