Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb (filézett)
- 2,5 dl habtejszín
- 2 ek ketchup (csapott)
- 2 gerezd fokhagyma (reszelt)
- 10 dkg sajt (reszelt)
- 10 dkg főtt, füstölt sonka (kisebb darabokra vágott)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A konyhakész húsokat sózzuk, borsozzuk. Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalót.
A csirkecombokat rendezzük el egy kisebb tepsiben, majd öntsük rá a tejszínes keveréket gondosan eloszlatva úgy, hogy a húsok alá is kerüljön.
Alufóliával letakarva süssük 40 percig, majd fólia nélkül még kb 15 percig, amíg megpirul. Amikor leszedjük a fóliát, kanalazzunk a szószból a húsok tetejére.
[box style=”info”]A füstölt sonka sósabb szokott lenni, vigyázzunk a sózással![/box]

