Elkészítése
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tojássárgája
- 3 ek hideg víz
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- baracklekvár
- 1/2 dl habtejszín(nem főző!)
- 10 dkg csokoládé
A tészta tetejére:
- 1 db tojásfehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk. Egy órára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva.
Az első cipót kinyújtjuk 4 mm vastagra, majd cakkos szaggatóval kiszúrjuk és 180 fokon megsütjük.
Amikor kihűlt lekvárral összeragasztjuk és porcukorral megszórjuk.
A másik cipót 5 mm vastagra nyújtjuk, majd egy kisebb pogácsa szaggatóval szúrjuk ki. Tepsibe sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével és mandulapelyhet szórjuk rá. 180 fokon megsütjük, amíg sül elkészítjük a krémet.
A csokoládét darabokra törjük, majd habtejszínnel összeforraljuk és kihűtjük. Dermedés után összeragasztjuk vele a korongokat. Ha marad egy pici, csorgathatunk a korongok tetejére is belőle.
[box style=”info”]Finom omlós, akár már 1 óra múlva fogyasztható.[/box]


