Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 egész tojás 20 dkg porcukor 1 dl tej 1 dl étolaj 20 dkg liszt 1 tasak sütőpor Tetejére: 6 dl víz 2 csomag vaníliás puding 15 dkg porcukor 2 db Boleró italpor/lehet más üdítőpor/ én kék szőlőt használtam 1 doboz 450 gr-os tejföl (20 %-os) 3 tasak vaníliás cukor Elkészítése: A tojásokat cukorral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.03.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor

Tetejére:

  • 6 dl víz
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db Boleró italpor/lehet más üdítőpor/ én kék szőlőt használtam
  • 1 doboz 450 gr-os tejföl (20 %-os)
  • 3 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

A tojásokat cukorral habosra keverjük (nem kell szétválasztani), majd hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. Előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük egy 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben.

A tejfölt a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a megsült, de még forró tésztára simítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor kihűlt, egy órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

A vaníliás pudingporokat egy kevés vízben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet, a cukrot és a boleró italbort. Megfőzzük, majd kéz melegre hűtjük és a hűtőben lévő tésztára öntjük. Visszatesszük a hűtőbe és egy óra múlva szeleteljük.

 

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is