Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Puncstorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Lap: 7 tojás 14 dkg porcukor 14 dkg liszt fél cs sütőpor Töltelék: 6 tojás 12 dkg porcukor 12 dkg liszt fél cs sütőpor 10 dkg darált dió 1 dl rum 2 dl baracklekvár fél puncs aroma Szirup: fél l víz 40 dkg kristálycukor Díszítéshez: 1,5 cs vaníliás pudingpor 4,5 dl tej 20 dkg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
lara
Beküldte: 2014.04.08.

Elkészítése

Hozzávalók:
Lap:

  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg liszt
  • fél cs sütőpor

Töltelék:

  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 dl rum
  • 2 dl baracklekvár
  • fél puncs aroma

Szirup:

  • fél l víz
  • 40 dkg kristálycukor

Díszítéshez:

  • 1,5 cs vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 20 dkg teavaj
  • 15 dkg porcukor
  • fél puncs aroma
  • kevés piros ételfesték

Cukormáz (ha ezzel szeretnénk bevonni)

  • 18 dkg porcukor
  • 1 ek olvasztott, zsíros margarin
  • 3-4 ek forró víz
  • pici piros ételszínező

Elkészítése:

Lap: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, elkeverjük, majd a sütőporos lisztet lazán beleforgatjuk. A masszát egy kivajazott, kilisztezett 26 cm átmérőjű formába simítjuk és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt kettőbe vágjuk.

Töltelék: a tojásokból, lisztből, cukorból és a sütőporból piskótát sütünk, majd ha kihűlt egy nagyobb tálba összetépkedjük (sütés előtt a masszába keverhetünk kevés ételfestéket a színe miatt). Megszórjuk dióval, ráöntjük a rumot és az aromát, hozzákeverjük a lekvárt, majd alaposan összeforgatjuk. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd ráöntjük a rumos-piskótás egyvelegre.

Az egyik kerek lapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük lekvárral, ráhalmozzuk a tölteléket és jól elsimítjuk. A másik kerek lap egyik felét megkenjük lekvárral, és a lekváros részével lefelé a töltelékre tesszük. Teszünk rá egy tálcát vagy valamit, lesúlyozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a pudingporokat elkeverjük a tejben, felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a cukorral, ételfestékkel és aromával alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingot és jól elkeverjük. Ízlés szerint díszítjük a tortát.

Ha nem krémmel szeretnénk bevonni a tortát, akkor a tetejére készíthetünk cukormázat. A hozzávalóit mixerrel összeverjük, majd a torta tetejére simítjuk és hagyjuk megdermedni.

 

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
lara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is