Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Sárga piskóta: 4 tojás 8 dkg porcukor 8 dkg liszt fél cs sütőpor Kakaós piskóta: 4 tojás 8 dkg porcukor 5 dkg finom liszt 3 dkg kakaópor 1,5 ek víz 1 ek olaj fél cs sütőpor Krém: 2,5 zacskó vaníliás pudingpor 7,5 dl tej 25 dkg kristálycukor 25 dkg teavaj 10 dkg margarin 15 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
lara
Beküldte: 2014.04.14.

Elkészítése

Hozzávalók:
Sárga piskóta:

  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • fél cs sütőpor

Kakaós piskóta:

  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg finom liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1,5 ek víz
  • 1 ek olaj
  • fél cs sütőpor

Krém:

  • 2,5 zacskó vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg teavaj
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg csoki reszelve
  • fél dl rum
  • 3 dl narancsdzsem


Elkészítése:

A sárga piskótához a tojások sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a fehérjét csipet sóval felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és elkeverjük. A sárgákhoz felváltva adagoljuk a lisztet és a habot, majd összekeverjük. Egy 30*40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük. Tűpróbát végezzünk!

A kakaós laphoz a sárgákat kikeverjük a cukorral, kakaóporral, vízzel és az olajjal. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz adjuk a lisztet és a habot felváltva. Egy 30*40 cm-es tepsiben sütjük ezt is, majd kihűtjük.

A krémhez a pudingporokat elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük és a cukrot akkor keverjük bele, ha a tűzről levettük. Ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal és a margarinnal, majd utána belekeverjük a csokit és a rumot.

Ha a lapok kihűltek, akkor mindkettőt két lapba vágjuk. A krémből keveset tegyünk félre a sütemény tetejére. Tegyük le az egyik barna lapot, kenjük meg a krém felével, erre jön az egyik sárga lap, rákenjük a dzsemet, másik sárga lap, ezt megkenjük a krém másik felével és befedjük a barna lappal. Tetejére rákenjük a maradék krémet és csokimázzal díszíthetjük ízlés szerint.

Nagyon finom ízt ad a süteménynek a narancsdzsem. Jó étvágyat a Lara sütihez!
[box style=”info”] Nagyobbik unokámról neveztem el ezt a finom sütit, mert teljes egészében én találtam ki.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
lara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is