Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Karfiol fehér mártásban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Közben egy serpenyőben étolajon zsemlemorzsát pirítunk, amíg aranysárga nem lesz. A megfőtt karfiolokat kivajazott jénai tálba tesszük, és rászórjuk a pirított zsemlemorzsát. Egy lábosba tejet teszünk, hozzáadjuk a lisztet, és lassú tűzön habverővel csomómentesre keverjük, amíg sűrű mártást nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.07.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Közben egy serpenyőben étolajon zsemlemorzsát pirítunk, amíg aranysárga nem lesz. A megfőtt karfiolokat kivajazott jénai tálba tesszük, és rászórjuk a pirított zsemlemorzsát.

Egy lábosba tejet teszünk, hozzáadjuk a lisztet, és lassú tűzön habverővel csomómentesre keverjük, amíg sűrű mártást nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, megsózzuk, és egy kis borsot adunk hozzá. Az így elkészített mártást a karfiolra öntjük.

A tetejére reszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is