Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Sertés receptek

Töltött húsok

Tojással töltött fasírtrúd

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 kisebb tojás keményre főzve 1 kg sertés darált hús 3 nagyobb tojás 16 ek zsemlemorzsa 1 kk só 4-5 gerezd fokhagyma 0,5 kk őrölt bors 1 egész tojás lekenni a rudakat 2 ek tyúkzsír a tepsibe Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, hideg víz alatt hagyjuk kihűlni. Majd eltávolítjuk a héjukat. A darált húst egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.04.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 kisebb tojás keményre főzve
  • 1 kg sertés darált hús
  • 3 nagyobb tojás
  • 16 ek zsemlemorzsa
  • 1 kk só
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 egész tojás lekenni a rudakat
  • 2 ek tyúkzsír a tepsibe


Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük, hideg víz alatt hagyjuk kihűlni. Majd eltávolítjuk a héjukat. A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zsemlemorzsát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát.
Alaposan összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk.

Egyenként egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapogatjuk. Középre helyezünk 4-4 tojást, majd a sütőpapír/alufólia segítségével formás rudakat alakítunk. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.

Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske tyúkzsírral, majd belefektetjük a rudakat. Lekenjük egy egész, kicsit felvert tojással. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet és alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ez alatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Ha kicsit hűlt, szépen szeletelhető.

[box style=”info”]2 közepes rúd lesz ebből az adag masszából.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is