Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: a bögre 2,5 dl-es 2,5 bögre liszt 2 bögre cukor 2/3 bögre keserű kakaópor 1/3 bögre cukrozott kakaópor 2 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna 3 tojás 1 bögre olvasztott vaj 2 bögre hideg víz 2 cs vaníliás cukor Tetejére:: 1/4 bögre forró víz 350 g nutella Díszítéshez: kókuszreszelék darabos dió színes cukorka Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:
a bögre 2,5 dl-es

  • 2,5 bögre liszt
  • 2 bögre cukor
  • 2/3 bögre keserű kakaópor
  • 1/3 bögre cukrozott kakaópor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 tojás
  • 1 bögre olvasztott vaj
  • 2 bögre hideg víz
  • 2 cs vaníliás cukor

Tetejére::

  • 1/4 bögre forró víz
  • 350 g nutella

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • darabos dió
  • színes cukorka


Elkészítése:

A tészta hozzávalóinál a száraz anyagokat (kakaóport, cukrozott kakaópor, sütőport, lisztet, szódabikarbónát) összekeverjük.

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet és végül hozzákeverjük a száraz anyagokat.

Egy 23*28 cm-es tepsit vajjal kikenünk és a masszát belesimítjuk. 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 perc).

A forró vízzel a nutellát simára keverjük és a megsült forró tésztára egyenletesen ráöntjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Idő közben a sütemény magába szívja a nutellás öntetet. A sütemény teteje gyönyörű csillogós lett,a tésztája valami csoda,nagyon finom szaftos sütemény.

Díszíthetjük tetszés szerint, de anélkül is mutatós. Egy kevés kókuszreszelékkel, darabos dióval és cukorral szórtam meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is