Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Csíkos süti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az első laphoz összekeverjük a tejfölt, a tojást, a szódaport, a lisztet, az édesítőt és a mákot. Az így kapott tésztát sütőpapírral kibélelt 25×35 cm-es tepsiben kisütjük. A második laphoz ugyanígy járunk el, de abba diót keverünk, a harmadik laphoz pedig kakaóport adunk. Mind a három lapot külön-külön kisütjük. A lapokat a következő krémmel töltjük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.07.13.

Tésztánként

Krém

Elkészítése

Az első laphoz összekeverjük a tejfölt, a tojást, a szódaport, a lisztet, az édesítőt és a mákot. Az így kapott tésztát sütőpapírral kibélelt 25×35 cm-es tepsiben kisütjük. A második laphoz ugyanígy járunk el, de abba diót keverünk, a harmadik laphoz pedig kakaóport adunk. Mind a három lapot külön-külön kisütjük.

A lapokat a következő krémmel töltjük meg: a búzadarát tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral vagy édesítővel kikevert margarint és a vanília aromát. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, és egy keveset hagyunk belőle a sütemény tetejére is.

Felszeletelve mindegyik lap más színű, így a sütemény nemcsak finom, hanem mutatós is.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is