Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Medvehagymás, fűszeres kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 1 tasak instant élesztő 2 dl langyos tej 40 dkg finomliszt 1 tojás sárgája 1 kiskanál só 5 dkg olvasztott vaj 1 ek olaj 1 mk kristálycukor Töltelék: 6 levél medvehagyma 1 púpozott ek édesnemes paprika 1 csapott tk őrölt fekete bors só Kenéshez: 1 tojás sárgája Tetejére: 2 ek szezámmag Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 tasak instant élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kiskanál só
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 mk kristálycukor

Töltelék:

  • 6 levél medvehagyma
  • 1 púpozott ek édesnemes paprika
  • 1 csapott tk őrölt fekete bors

Kenéshez:

  • 1 tojás sárgája

Tetejére:

  • 2 ek szezámmag


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit kidagasztjuk géppel vagy kézzel, majd 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük.

Ezután három egyenlő részre osztjuk, lisztezett gyúrótáblán téglalap alakúra nyújtjuk. Vizes ecsettel lekenjük, majd a felaprított medvehagymával, sóval meghintjük, majd szorosan feltekerjük. A másik két rudat ugyanígy készítjük el, csak az egyiket a pirospaprikával, a másikat a borssal hintjük meg, kenés és sózás után. A rudakat hármas fonással egymásba fonjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk.

Jól kikevert tojás sárgával lekenjük és megszórjuk szezámaggal. 35-40 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 165 fokon 30 percig sütjük.
[box style=”info”]Igazi különlegesség. Húsvétra sonkával is kiválóan fogyasztható.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is