Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg káposzta
- 20 dkg kolbász
- 30 dkg burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek liszt
- 2 l víz
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát felaprítjuk, zsírjára sütjük, rátesszük a kockára vágott hagymát és a karikára vágott kolbászt. Megszórjuk fűszerpaprikával és felengedjük vízzel.
Beletesszük a vékony cikkekre vágott kolbászt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Amikor már majdnem puha a káposzta hozzáadjuk az apróra kockára vágott krumplit és készre főzzük.
Lisztet kikeverjük a tejföllel és behabarjuk.


