Elkészítése
A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és a húsos zöldjével együtt karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és nyolcadokra vágjuk.
Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a padlizsánt, és fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 20 perc alatt megpároljuk. Hozzáöntünk még egy kevés olajat, felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az újhagymát és a fokhagymát, és alacsony hőfokon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, és közepes-magas hőfokon, kevergetve addig főzzük, míg a képződő lé nagy része elpárolog. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
A bazsalikomot apróra vágjuk, és belekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, és összekeverjük a zöldségekkel. A tetejét sajttal szórjuk meg.
Jó étvágyat!
