Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 tömlős sajt
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- fél ek só
- 1 dl tej
- 4 g élesztő
- 1 ek cukor
Krém:
- 35 dkg darált töpörtyű
- 1 kk só
Kenéshez:
- 1 tojás
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát 10 egyenlő részre vágjuk. A tésztákat egyenként kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a sóval elkevert töpörtyűvel. 6 részre vágjuk, majd kifli formára tekerjük és hajtjuk.
A kifliket olajozott tepsire tesszük, tetejüket felvert tojással lekenjük és 200 fokon, 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat a finomságos kiflikhez.


