Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Karamellás sütik

Krémes sütik

Sütemény receptek

Karamellás-tejszínes sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 6 púpos ek liszt 1 tasak sütőpor 6 nagyobb házi tojás 6 ek cukor Karamellás krémhez: 2 tasak Tejkaramellás pudingpor 6 ek cukor 7 dl tej 25 dkg margarin Tetejére: 2 dl hulala 0,5 tasak habfixáló 3-4 kocka reszelt étcsokoládé Elkészítése: A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. 6 tojásos piskótát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.05.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 púpos ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 6 nagyobb házi tojás
  • 6 ek cukor

Karamellás krémhez:

  • 2 tasak Tejkaramellás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 2 dl hulala
  • 0,5 tasak habfixáló
  • 3-4 kocka reszelt étcsokoládé


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. 6 tojásos piskótát sütünk. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.

A tojásokat elválasztjuk. A fehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel további 2-3 percet verjük.

Beleöntjük a tojások sárgáját, ezzel is 2-3 percet verjük. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, de most már nem habverővel dolgozunk, hanem egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tésztát.

A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkára a tészta, akkor megsült.

Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.

Közben a krémhez a pudingporokat a cukorral összekeverjük és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A margarint habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, összekeverjük. A piskótára simítjuk.

A hulalát keményre verjük a habfixálóval és a pudingos rétegre kenjük. A tetejére csokit reszelünk. Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is