Elkészítése
Hozzávalók:
- 4-5 darab krumpli
- 1 tojás
- kb 40-50 dkg liszt
- 40 dkg füstölt kolbász
- 6-8 tojás
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz, hogy ne legyen ragadós.
Kinyújtjuk vékonyra, majd nagyobb darabokra vágjuk, majd ezeket a darabokat apróra tépkedjük, mint a csipetkét. Forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük kevés olajjal.
A kolbászból és a tojásokból rántottát készítünk, majd összekeverjük a kifőtt tésztával.
[box style=”info”]Ezt a receptet az anyósomtól tanultam. Ő az ő anyósától, ha összeadjuk az éveket hát kijön vagy száz év. Nagyon régi recept. Lényeg hogy finom, nem kalória szegény, de néha ezt is megengedhetjük magunknak:-)[/box]


