Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 db sertés vese 25 dkg sertés velő 2 db közepes vöröshagyma 1 gerezd duci fokhagyma 1 ek zsír 1 tk piros paprika 1 mokkás kanál majoránna só, bors ízlés szerint erős paprika /el is hagyható/ Elkészítése: A veséket nagyon alaposan megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és enyhén ecetes vízben /2l víz, 1ek ecet/ 1-2 órát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
kovacsnekrisztinacsutoras
Beküldte: 2014.05.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 db sertés vese
  • 25 dkg sertés velő
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd duci fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 tk piros paprika
  • 1 mokkás kanál majoránna
  • só, bors ízlés szerint
  • erős paprika /el is hagyható/


Elkészítése:

A veséket nagyon alaposan megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és enyhén ecetes vízben /2l víz, 1ek ecet/ 1-2 órát áztatjuk. A velőket is megmossuk, lehártyázzuk.

A vöröshagymákat kockázzuk és felaprítjuk a fokhagymát is. A zsíron a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, de ezt csak addig pirítjuk mag megérezzük az illatát. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a piros paprikát, elkeverjük és beletesszük a vesét

Pár percre fedőt teszünk rá, ezalatt a vese levet enged, ezért nem kell hozzá vizet adnunk. Közben nagyobb darabokra vágjuk a velőt és ezt is a veséhez adjuk . Még 5-6 percig főzzük együtt és tálaljuk.

[box style=”info”]A tisztításra nagyon figyelni kell, különben az étel élvezhetetlen lesz.[/box]

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
kovacsnekrisztinacsutoras
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is