Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg száraz fodros tészta
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg reszelt, füstölt sajt
- 20 dkg házi füstölt sonka
- 1 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 ek olaj
A tálaláshoz:
- 1 dl tejföl
- 10 dkg füstölt reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A borsót is megfőzzük. A sonkát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
Egy tálban összekeverjük a tésztát a sonkával, borsóval, tejjel és a tejföllel. Egy tepsibe simítjuk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Tálaláskor tányérra szedjük, egy kis tejföllel még meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, majd mikróba tesszük,míg a sajt rá nem olvad.
Gyors, finom, laktató étel.

