Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg csirkecomb, vagy csirkemell 2 kg krumpli 20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve ( a házi a legjobb) 1 fej vöröshagyma vékonyra szelve 1-2 gerezd fokhagyma só, ha szükséges Elkészítése: A krumplit hajában félig megfőzzük, meghámozzuk, és vékony karikára szeleteljük. A megtisztított csirkét a szalonnabőrrel (vagy egy szelet szalonnával) bedörzsöljük. Egy akkora tűzálló tálat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.05.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkecomb, vagy csirkemell
  • 2 kg krumpli
  • 20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve ( a házi a legjobb)
  • 1 fej vöröshagyma vékonyra szelve
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, ha szükséges


Elkészítése:

A krumplit hajában félig megfőzzük, meghámozzuk, és vékony karikára szeleteljük.

A megtisztított csirkét a szalonnabőrrel (vagy egy szelet szalonnával) bedörzsöljük. Egy akkora tűzálló tálat vagy tepsit, (én Pataki tálban sütöttem) amelyben a csirke még éppen jól elfér, kibélelünk szalonnabőrrel (én mindig elteszem a szalonnabőrt, ilyenkor is nagyon jól el lehet használni)és egy réteg krumplival.

A csirkét erre az ágyra fektetjük, majd rárakjuk a szalonna felét. Vékonyra szeletelt vöröshagymával megszórjuk, ráreszeljük a fokhagymát, beborítjuk a maradék krumplival, letakarjuk a szalonnadarabokkal, és befedjük a tál fedőjével vagy alufóliával.

180 fokon sütjük, ha a csirke megsült, levesszük a tetőt és még kicsit pirítjuk, bármilyen savanyúsággal jó!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is