Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 tk sütőpor 20 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 tasak vaníliás cukor 1 tojás sárgája 2 ek cukrozatlan kakaópor 8 saslikpálca vagy 4 hurkapálca Elkészítése: A lisztet, sütőport, margarint, porcukort, vaníliás cukrot és a tojás sárgáját alaposan összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.05.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 8 saslikpálca vagy 4 hurkapálca


Elkészítése:

A lisztet, sütőport, margarint, porcukort, vaníliás cukrot és a tojás sárgáját alaposan összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és jól belegyúrjuk.

Mindkét masszából diónyi darabot csípünk, majd egyenlő hosszúrágúra sodorjuk a tésztákat. A két rudat egymáson megtekerjük, majd egy rúddá sodorjuk. Ha kisebb nyalókákat szeretnénk, akkor kisebb rudakat érdemes sodorni. Az egyik végétől elkezdjük feltekerni és a végén egy csigát kell kapnunk.

A kész csigákat sütőpapíros tepsire tesszük egymástól távolabb, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve, a még forró csigákba óvatosan beleszúrjuk a hurkapálcát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is