Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 nagy kelkáposzta levél
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált hús
- 20-30 dkg főtt rizs ízlés szerint, de el is maradhat
- 20 dkg füstölt szalonna
- só, bors
- csipet szerecsendió
- 1 cs bacon szalonna
Elkészítése:
A kelkáposzta leveleket sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Ha kihűlt a nagy ereket kivágjuk belőle.
A vöröshagymát felkockázzuk és üvegesre pároljuk a szalonna kisült zsírján, beletesszük a fokhagymát is.
Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk a fűszerekkel és készre pároljuk. Én tettem bele kevés főtt rizst is, de az elhagyható.
Kiterítjük a káposzta leveleket, ráhalmozzuk a tölteléket és szorosan feltekerjük.
Végül beletekerjük a baconba is. Hőálló tálba tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a bacon megpirul.


