Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Kacsanyak leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg pecsenyekacsa nyak 4 szál sárgarépa 3 szál fehérrépa 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld 1 kis fej karalábé 1/4 fej kelkáposzta 1 paprika 1 paradicsom 1 burgonya 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól 1 fej gerezd fokhagyma só egész bors petrezselyem zöld levesbetétnek tészta Elkészítése: A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2014.06.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg pecsenyekacsa nyak
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól
  • 1 fej gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • petrezselyem zöld
  • levesbetétnek tészta


Elkészítése:

A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár zúzát és szívet is.

A zöldségeket megtisztítjuk.

A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt leszedjük róla a habot (fontos leszedni, különben zavaros lesz a leves). Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat /a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/. Hozzáadjuk a megtisztított és tetszés szerint felszeletelt leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) és készre főzzük a levest.

A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is