Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Cseresznyés palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg liszt 10 dkg porcukor 10 dkg vaj 3 tojás 2,5 dl tej 1 evőkanál vaníliás cukor csipetnyi só 50 dkg cseresznye A sütéshez: olaj Elkészítése: A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk, és lecsöpögtetjük. A tejet összekeverjük az olvasztott, langyos vajjal, a cukorral, a sóval és a tojásokkal. Az így kapott folyadékot apránként, csomómentesen beledolgozzuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2014.06.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 50 dkg cseresznye

A sütéshez:

  • olaj


Elkészítése:

A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk, és lecsöpögtetjük.

A tejet összekeverjük az olvasztott, langyos vajjal, a cukorral, a sóval és a tojásokkal. Az így kapott folyadékot apránként, csomómentesen beledolgozzuk a lisztbe.

A tésztából kis merőkanálnyi adagokat öntünk egy kiolajozott, felhevített serpenyőbe. Minden kis korong tetejére néhány szem cseresznyét szórunk, majd lapátkanállal alányúlva, és megfordítva a palacsinta cseresznyés oldalát is megsütjük.

Fahéjjal megszórva, forrón tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is