Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Epres képviselő fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg finomliszt 5 db tojás 20 dkg vaj 2 dl víz 1 teáskanál cukor 1 teáskanál só Krémhez: 30 dkg eper 10 dkg porcukor 3 dl tejszín 1 csomag habfixáló Elkészítése: A tészta elkészítése: Vizet a vajjal cukorral és a sóval felforraljuk.Ha már tapad,hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük amíg a széle […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.06.12.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 5 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

Krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló


Elkészítése:

A tészta elkészítése:

Vizet a vajjal cukorral és a sóval felforraljuk.Ha már tapad,hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük amíg a széle rezgőssé nem válik.

Kivesszük a tésztát a lábosból egy hideg tálba pár percet hűlni hagyjuk.Tojásokat hozzáadjuk és tovább keverjük.

Tésztát habzsákba töltjük és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.Ne túl közel legyenek egymáshoz a halmok.

180 fokon sütjük 15-20 percig majd 15-20 percig 160 fokon.

Süteményeket kivesszük és hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése:

Epret összeturmixoljuk , megszórjuk a cukorral és kikeverjük.

Tejszínt kemény habbá verjük és beledolgozzuk a habfixálót.

Epret összeforgatjuk a tejszínhabbal.

Kihűlt fánk tetejét levágjuk,üregeket eperkrémmel megtöltjük és a levágott kalapját ráhelyezzük.

Tetejét porcukorral meghintjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is