Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Epres-pudingos pohárkrém

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg eper 1 cs vaníliás pudingpor 5 dl tej 3-4 ek cukor 1 dl habtejszín 2-3 babapiskóta Elkészítése: A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.06.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3-4 ek cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 2-3 babapiskóta


Elkészítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a langyosra hűlt pudinghoz.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.

Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot, majd rakjuk ki a tetejét piskótadarabokkal és az eperrel. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt pudingot. Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.

[box style=”info”]Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd ízlés szerint eperszemmel díszítsük, és úgy kínáljuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is