Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csésze tarhonya (2,5 dl)
- 2 ek olaj
- 2 csésze víz
- 1 csapott kk só
- 0,5 leveskocka
- 4 szál virsli (füstölttel finomabb)
- 3-4 ek olaj
Elkészítése:
A tarhonyát 2 evőkanál olajon világos barnára pirítjuk, majd felengedjük vízzel. (Óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégesse a kezünket!)
Beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt mérsékelt lángon addig főzzük, míg az összes víz el nem párolog és a tarhonya meg nem puhul. Természetesen párszor jól átkavarjuk.
Ez alatt a virsliket apró kockára vágjuk, kevéske olajon megsütjük, kicsit lecsöpögtetjük.
A megpuhult tarhonyához keverjük és melegen, savanyú uborkával kínáljuk.
[box style=”info”]Tulajdonképpen 30 perc alatt meleg ételt tálalhatunk, rohanós napokon jól jöhet.[/box]

