Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Kovászos uborka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kovászolni való uborka kapor tormalevél fokhagyma 1 evőkanál 20 %-os ecet só víz Elkészítése: Egy 5 literes üveghez kb 2,5 kg uborka szükséges. Az uborkát alaposan megmossuk, két végét levágjuk és két ellenkező irányban bevágjuk. Az üveg aljára teszünk egy megmosott zsenge tormalevelet, egy szál kaprot. Az üveget megtöltjük az uborkával, közé tehetünk még […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kovászolni való uborka
  • kapor
  • tormalevél
  • fokhagyma
  • 1 evőkanál 20 %-os ecet
  • víz


Elkészítése:

Egy 5 literes üveghez kb 2,5 kg uborka szükséges. Az uborkát alaposan megmossuk, két végét levágjuk és két ellenkező irányban bevágjuk. Az üveg aljára teszünk egy megmosott zsenge tormalevelet, egy szál kaprot. Az üveget megtöltjük az uborkával, közé tehetünk még egy-két megtisztított fokhagyma gerezdet. A tetejére újból egy szál kapor és tormalevél kerül.

Készítünk rá felöntőlevet: kb 2,5-3 liter vizet felforralunk, teszünk bele annyi evőkanál sót ahány literes az üvegünk és egy evőkanál 20 %-os ecetet. Forrón ráöntjük óvatosan az uborkánkra úgy hogy ellepje. Kb két nap után finom ropogós kovászos uborkánk lesz.
[box style=”info”]Nem szoktam a napra tenni, a konyhapulton is beérik és legalább egyenletes a hőmérséklet. Az eredetét nem tudom, én a családomtól tanultam és évek óta sikerrel készítem el.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is