Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Hamis túrós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók Egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez: A tésztához: 25 dkg margarin 20 dkg kristálycukor 5 tojássárgája csipet só 40 dkg liszt 1 csomag sütőpor A töltelékhez: 2 csomag vaníliaízű pudingpor 8 csapott evőkanál kristálycukor 5 dl tej 40 dkg tejföl 5 tojásfehérje 1 citrom reszelt héja A tetejére: porcukor Elkészítése: A töltelék elkészítése: A pudingporokat lábasba […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mesyke
Beküldte: 2014.06.16.

Elkészítése

Hozzávalók
Egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 tojássárgája
  • csipet só
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 csapott evőkanál kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 40 dkg tejföl
  • 5 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • porcukor


Elkészítése:

A töltelék elkészítése:

A pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle. Még forrón hozzákevertem a tejfölt.

A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem össze a habot. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.

A tészta elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztához gépi habverővel elkevertem a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.

A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval, majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát. Egynemű tésztává dolgoztam, közben alaposan liszteztem a deszkát.

A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.

A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam, majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján. Erre került a töltelék.

A kisebbik tésztacipót ráreszeltem a töltelékre. Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt sült készre.

Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Mesyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is