Elkészítése
Hozzávalók:
- 5 kis szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem
- 1 kisebb fej karalábé
- 1 kisebb fej zeller
- 2 dl zöldborsó
- 5 kisebb szem újkrumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 2 ek házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
- só ízlés szerint (nálam 1 kk)
- 1 csipet őrölt bors
- 1 tk darált házi pirospaprika
Nokedlihez:
- 1 nagyobb tojás
- 2 púpos ek liszt
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát, petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk.
A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd kicsit megpirítjuk rajta a répát, petrezselymet, karalábét, zellert. Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel. Ha felfőtt, mehet bele a zöldborsó és az újkrumpli.
Közben elkészítjük a nokedlit. A petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A tojást egy tálkába ütjük, majd a liszttel csomómentesre kavarjuk, beleszórjuk a petrezselyemlevelet.
Ha már minden zöldség jól megpuhult, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha feljönnek a leves tetejére a nokedlik, már el is zárhatjuk.
Melegen kínáljuk.

