Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Szárnyas receptek

Aszalt szilvával töltött csirkemell baconköntösben, fűszeres almakompóttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 nagy csirkemell 10-12 db aszalt szilva szeletelt bacon joghurt só bors 4 szem kemény alma kevés cukor citromlé mézeskalács fűszerkeverék Elkészítése: A csirkemelleket felszúrjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk a hűtőben fél órát. Megtöltjük az aszalt szilvákkal, majd joghurtba mártjuk a csirkemelleket, végül feltekerjük a külsejére a szalonnaszeleteket. Előmelegített, 220 fokos sütőben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2014.06.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell
  • 10-12 db aszalt szilva
  • szeletelt bacon
  • joghurt
  • bors
  • 4 szem kemény alma
  • kevés cukor
  • citromlé
  • mézeskalács fűszerkeverék


Elkészítése:

A csirkemelleket felszúrjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk a hűtőben fél órát. Megtöltjük az aszalt szilvákkal, majd joghurtba mártjuk a csirkemelleket, végül feltekerjük a külsejére a szalonnaszeleteket.

Előmelegített, 220 fokos sütőben sütjük az elején alufóliával letakarva, majd anélkül összesen 35-40 percig.

Amíg sül a töltött hús, addig meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, és pár percig forraljuk kevés cukros, citromleves vízben. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket is.

Melegen és hidegen tálalva egyaránt finom.
[box style=”info”]Ha készítünk mellé főtt rizst, még laktatóbb lesz ez a fogás![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is