Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Sárgaborsóleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 l csirke vagy zöldség alaplé 750 ml víz 200 g sárgaborsó 3 nagyobb burgonya kockára vágva 2 fej vöröshagyma apróra vágva 1 sárgarépa vékony szeletekre vágva 1 zöld kaliforniai paprika vékony szeletekre vágva (aki szereti a csípőset egy fél zöld csípős paprika is szeletekre vágva) 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva 1 ek fűszerpaprika […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.06.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 l csirke vagy zöldség alaplé
  • 750 ml víz
  • 200 g sárgaborsó
  • 3 nagyobb burgonya kockára vágva
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 sárgarépa vékony szeletekre vágva
  • 1 zöld kaliforniai paprika vékony szeletekre vágva (aki szereti a csípőset egy fél zöld csípős paprika is szeletekre vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek olívaolaj
  • só, frissen őrölt fehér bors
  • friss petrezselyem a díszítéshez
  • tejföl a tálaláshoz


Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk az olajon. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a kaliforniai paprikát, a csípős paprikát, a sárgarépát és a burgonyát. 10 percig óvatosan keverve pároljuk, majd öntsük fel vízzel és keverjük bele a borsót. Fedő nélkül addig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul (30-40 perc).

Ha elkészült, robotgéppel összeturmixoljuk.

Petrezselyemmel és tejföllel díszítve, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is