Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: száraztészta (akár házi is lehet) 4 kg jó minőségű burgonya 40 dkg sertés szalonna (lehet mangalica szalonna) 5 szép fej vöröshagyma 1 zöldpaprika pirospaprika csípős erős Pista só Elkészítése: 4 tojásból tésztát gyúrunk, legalább 3 részre osztjuk, majd vékonyra elnyújtjuk. Tiszta terítőn megszárítjuk. Száradás után a tésztát tördeljük nagyjából 3 cm-es darabokra. Kis vászon […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mathe.miki
Beküldte: 2014.07.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • száraztészta (akár házi is lehet)
  • 4 kg jó minőségű burgonya
  • 40 dkg sertés szalonna (lehet mangalica szalonna)
  • 5 szép fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • pirospaprika
  • csípős erős Pista


Elkészítése:

4 tojásból tésztát gyúrunk, legalább 3 részre osztjuk, majd vékonyra elnyújtjuk. Tiszta terítőn megszárítjuk. Száradás után a tésztát tördeljük nagyjából 3 cm-es darabokra. Kis vászon zsákban tároljuk.

A szalonna bőrét levágjuk, ha jónak látjuk (nem túl száraz) kockákra vágjuk. A szalonnáját apró kockára vágva tányérra helyezzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és egy másik tányérra helyezzük. A zöldpaprikát a magjától, szárától megtisztítjuk, megmossuk, kockára vágva harmadik tányérba helyezzük. Ide tesszük az összevágott szalonnabőrt is.

A burgonyát megtisztítunk, megmosunk, vékony, egyenletes vastagságú karikákra vágjuk, víz nélkül egy tálba tesszük.

A bográcsunk alá tüzet gyújtunk. Belehelyezzük az apróra vágott szalonnát, kisütjük a zsírját. Ne hagyjuk elszíneződni! Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, melyet “üvegesre” dinsztelünk. Mielőtt elkészülne, tegyük bele a felkockázott zöldpaprikát és szalonnabőrt. Amint kész, szórjunk bele két evőkanál pirospaprikát, kevés házi, közepesen csípős paprikát. Rövid ideig, folyamatos keverés közben a tűzön tartjuk. Amint láthatóan kezd sötétedni, gyorsan levesszük a tűzről és azonnal 3-4 dl vizet öntünk hozzá, hogy a paprika meg ne égjen. Belerakjuk a karikára vágott burgonyát, felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje.

Visszatesszük a tűzre, most gyors tűzön, egyszer-egyszer megkeverve hamar megfőzzük. Amint a karikákat könnyen el lehet törni, adjunk hozzá ízlés szerint erős Pistát, vagy más csípős paprikát és sót. Megkeverjük, kóstoljuk.

Levesszük a tűzről, négy-öt részre osztva a száraztésztát hozzáadjuk. Minden rész után szétosztjuk a a felületen, és kanállal átforgatjuk. Vigyázzunk, hogy a tészta darabok ne maradjanak egymás mellett, mert főzésnél összeragadhatnak.

Visszatesszük a tűzre és lassú tűzön elfőzzük a levét. Közben már ne kevergessük, csupán a bogrács oldalához ne engedjük odaragadni. Amint minden megfőtt, elkészült az étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
mathe.miki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is