Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg karfiolrózsa
- 2 burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- késhegynyi bors
- 2 dl tej
- 1 leveskocka
- 1 dl főzőtejszín
- 2 dl víz
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A zöldségeket tisztítás után apróra vágjuk, a vajon megpirítjuk őket állandó keverés mellett, majd felöntjük a tejjel és sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk és a leveskockát beledobjuk. Felöntjük a vízzel és puhára főzzük.
Botmixerrel pépesítjük és a főzőtejszínnel dúsítjuk. Ízlés szerint bruscettával vagy levesgyöngyökkel, pirított zsemlekockával tálaljuk. Bazsalikommal díszítjük.
[box style=”info”]Nagyon finom hűsítő és egészséges tavaszi leves.[/box]


