Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tortához: 300 g babapiskóta 250 g mascarpone 250 g natúr vajkrém 2 tojás 1 dl tojáslikőr 5 ek virágméz 1 ek (barna) cukor 1 csomag zselatinfix 1 csomag habfixáló 1 csomag vaníliás cukor A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé 1 ek teavaj csipet barna cukor bármilyen gyümölcs Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pedig […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
annette
Beküldte: 2014.07.10.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tortához:

  • 300 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 250 g natúr vajkrém
  • 2 tojás
  • 1 dl tojáslikőr
  • 5 ek virágméz
  • 1 ek (barna) cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek teavaj
  • csipet barna cukor
  • bármilyen gyümölcs


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pedig hűtőbe tesszük. A sárgáját 1 ek cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a natúr vajkrémet, a mascarponét és a zselatinfixet, majd jól összekeverjük és félretesszük.

A virágmézet egy kis edényben addig forraljuk, amíg elkezd aranybarnára változni a színe, ezután levesszük a tűzről. A tojásfehérjéket habbá verjük, félúton beleszórjuk a vaníliás cukrot és a habfixet, majd ha már kemény a hab, belecsorgatjuk a karamellizált mézet. Közben folyamatosan verjük a habot. Jó sűrű, krémes habot kell, hogy kapjunk. A mézes habot és a mascarponés-vajkrémes összetevőket óvatosan összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk pár percre.

A tortaformát félbevágott babapiskótával körberakjuk, majd az alját tojáslikőrbe mártott babapiskótával töltjük ki. A mézes krémet beleöntjük a tortaformába, a tetejét pedig elsimítjuk. A tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és összeálljon.

A díszítéshez az összetört étcsokit és az 1 ek-nyi teavajat felolvasztjuk (mikróban vagy vízgőz felett). A megmosott száraz leveleket és az epret nem túl vékonyan, ecsettel bekenjük, majd hűtőbe tesszük őket. Ha megdermedtek, a levelet lehúzzuk róla és ráhelyezzük a tortára a csokis eperrel együtt, ízlés szerint.
Tortaforma mérete: 24 cm

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
annette
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is